Området

Er I nysgerrige på området?


På denne side er samlet lidt praktisk information omkring rejser og ophold i området.

Alicante

Alicante på Costa Blanca kysten, har Europas mildeste klima. Året rundt er her dejligt at komme som turist, både for de mange solskinstimer, det meget velsmagende spanske middelhavskøkken og de kilometerlange sandstrande, der ligger langs hele kysten.

 

Alicante er med sine mere end 300.000 indbyggere en storby med en lang og interessant historie. Mødet med den moderne spanske by giver også mulighed for at se på ruiner og bygningsværker fra de tidligere romerske og mauriske herrer i området.

 

Efter mørkets frembrud forstår man, hvorfor Alicante også kaldes lysets by. Aftenstemning ved marinaen og promenaden ovenfor, belysningen på borgen Santa Barbara m.m. Det er bare flot og bør opleves. Den berømte og smukke promenade med sine skyggefulde palmer og mere end 6 millioner små marmorsten er et meget skønt sted for en vandretur og en mulighed for at betragte livets gang i det sydspanske. Byen har mange seværdigheder, cafeer, restauranter og shoppingmuligheder.

Apotek

På de lokale apoteker i området taler personalet som regel også tysk og engelsk. Et apotek ligger tæt på ”Santara Wellness Resort” og et andet ligger i Gran Alacant Shoppingcenter. De har åbent hver dag hele året, og typisk i tidsrummet kl. 9-21.


Appelsiner

En dejlig frugt fyldt med C-vitaminer. Intet kan dog måle sig med at spise de appelsiner, som man selv plukker. Appelsinerne høstes primært i perioden december-februar. Et gammelt sagn siger, at man ustraffet kan plukke appelsiner på bondens mark, når man kan have den ene fod placeret på asfalten. I modsat fald må bonden (og endda ustraffet) skyde med skarpt. Der er mange appelsinplantager i regionen. Kør f.eks. sydpå ad hovedvejen N-332 og drej fra til højre mod ”Rojales”. Det er ca. 15 km fra huset.


Banker

Der er flere banker og pengeautomater i området. Alle har automat til gængse kreditkort (VISA, Eurocard, Mastercard m.m.). 

Billeje

Det er generelt billigt at leje bil i Spanien. En mindre bil koster i lavsæson ca. kr. 300 pr. uge med fri km. I højsæson er prisen ca. kr. 200-250 pr. dag afhængig af, hvor tidligt man bestiller. Bedste tilbud finder man oftest på udlejningsportalen autoeurope.dk De nævnte priser er inkl. forsikring. Man kan tilkøbe en udvidet forsikring, så man ikke hæfter for ridser, buler og selvrisiko. Flere rejseforsikringer og kreditkort har dog inkluderet denne udvidede forsikring mod skader, selvrisiko m.m.


Bazarer

Området har flere bazarer. Disse er typisk ejet og drevet af kinesere. I bazarerne finder med stort set alt: Tøj, sko, bøger, køkkenting, elektronik, legetøj m.m. Så ingen grund til panik, hvis man har glemt noget til rejsen.


Carabassi & badning

Vi er ca. midt på den hvide kyst, og der er utallige muligheder for badning fra dejlige sandstrande. Playa del Carabassi, som man har udsigt til fra huset, er Gran Alacants største og mest populære strand. En super familievenlig sandstrand. Der er dog mange gode alternativer både mod nord og syd. Lige nord for Alicante by i San Juan ligger Playa San Juan, som er 8 km lang og ca. 100 meter bred. Vamos a la playa.

Castillo Santa Barbara

På toppen af Bencantil bjerget i Alicante ligger ”Castillo Santa Barbara” borgen, der oprindeligt er grundlagt i 1000-tallet. Beliggenheden er fantastisk smuk mod havet, og der er en vidunderlig udsigt over Alicante by. Borgens tre primære bygninger stammer fra 1300-, 1500- og 1700-tallet, og ud over den spanske borg er der rester fra romere og maurere. Man kan køre dertil og gå hele vejen op, eller man kan fra vejen, overfor stranden i Alicante (overfor togskinnerne), tage en elevator op. 


Dagligvarer

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i gåafstand fra huset. UNIDE Supermarked er et godt og prismæssigt fornuftigt valg. De har også bager-, fiske- og slagterafdeling. Åbningstiderne er typisk fra kl. 9.00-21.00. Søndag (kun i højsæson) til kl. 14.30. Andre supermarkeder findes ved det store Gran Alacant Shoppingcenter ved hovedvejen  N-332 (indkørslen til Gran Alacant). Her ligger bl.a. Consum, Lidl og Mercadona samt mange restauranter og mindre specialforretninger. Et fint og hyggeligt shoppingcenter.

ELCHE - PALMERNES BY


Elche er kendt som palmernes by. Rundt om byen ligger den store palmeskov med mere end 250.000 palmer. Det er den største i Europa. Palmeskoven blev i sin tid etableret af maurerne, der bragte palmer til området. Siden dengang har det milde klima givet palmerne de perfekte betingelser, og i området er der op til 150 år gamle palmer.  

 

Elche ligger ca. 15 km fra feriehuset. Det er samtidig i byen Elche 60-70% af de spanske sko produceres. Der er flere fabriks-udsalg i området, hvor man kan gøre en god handel. Gode lædersko kan også købes på diverse markeder i området. Priserne starter typisk ved ca. € 5.

Fly

Der er super gode forbindelser fra de danske lufthavne samt Hamburg til Alicante. Billigste fly fra Danmark og Hamburg er oftest Norwegian eller RyanAir. Er man opmærksom og bestiller på de rigtige tidspunkter, koster billetterne typisk mellem kr. 700 og kr. 1.000 pr. returbillet, i højsæson ofte lidt mere. Du kan også se mulighederne på www.momondo.dk


Golf

Med den høje gennemsnitstemperatur er Costa Blanca uden tvivl et af de mest ideelle steder at spille golf ved Middelhavet. Costa Blanca kaldes også for “Spaniens golfkyst”, og området vækster stadig og bliver mødt med en stadig større interesse. Med over 20 golfbaner på Costa Blanca og flere nye baner under planlægning, så er den spanske sydøstkyst en favorit hos mange golfspillere.


Husdyr

Vi ønsker ingen husdyr i feriehuset.

Klimaet

Kort sagt: Europas bedste klima. Med gennemsnits-temperatur på mellem 17 og 31 grader og med gennemsnitligt 320 solskinsdage om året, er klimaet ikke blot sundt og behageligt. Det er udnævnt som et af de sundeste i Verden af WHO.


Lemon Expressen                              

Lemon Expressen kaldes togbanen, som går fra Alicante Marina langs kysten mod nord. En fantastisk flot tur som virkelig kan anbefales. F.eks. koster en returbillet mellem Alicante og turistbyen Benidorm (ca. 45 km) ca. EUR 6Markeder

Markeder er en oplagt mulighed for gode indkøb af sko og tøj m.m. Frisk frugt, grøntsager samt kød findes ikke mere frisk end på markeder. Oplev den gode stemning på markederne. I Gran Alacant er der et lokalt marked hver torsdag. I Santa Pola er der et kæmpe marked hver lørdag. 

 

I Alicante ligger Mercado Central på gaden Avenida Alfonso el Sabio (gåafstand fra Marinaen). Alicantes centrale marked for salg af kød, fisk, frugt, grøntsager, blomster m.v. blev åbnet i 1921. Bygningen blev renoveret i 1990’erne, og den står nu som ved opførelsen.


P-hus Alicante

Man kan med fordel benytte P-kælderen ved marinaen i Alicante, når man vil udforske Alicante by. Følg vejen rundt med havnen hen mod marinaen. Drej ind til højre lige efter marinaen (lige ved Hotel Melia). Nedkørslen til P-kælderen ligger til højre lige når man er drejet fra.

Restauranter

Der ligger mange fornuftige restauranter i gåafstand fra huset. Der er forholdsvis billigt at spise ude i Spanien, og en flaske husets vin starter ved EUR 5-6 på mange restauranter. Spanierne spiser sent. Frokost er typisk mellem kl. 13.00 og 16.00 og aftensmad efter kl. 19.30. Her er nogle af restauranterne i vores område:    

 

Patagonia. Argentinsk bøfhus med godt kød. 

La Paletta. Godt spisested med blandet kort (kød/fisk). 

Cielo Largo. Super asiatisk køkken.

Il Capezzolo, Italiensk køkken

DreamCorner. Indisk inspireret, også pizza, kebab mm.

 

Også i Carabassi Centeret i dalen foran huset er der flere gode restauranter, bl.a. spanske, mexicansk og indisk. Disse ligger i gåafstand, men de kan også nås med toget som kører rundt i området i sommerhalvåret. I Gran Alacant Shoppingcenter er der også et bredt udvalg af restauranter.

 

I både Alicante og Santa Pola finder I kæmpe udvalg af spanske og internationale restauranter.

Rio Safari Park i Elche

Et hit hos de unge gæster. En anderledes form for ZOO. Der er dagligt forskellige shows med papegøjer, elefanter, søløver m.m. Parken har en stor afdeling med krokodiller. Vælg ikke en dag hvor der er ekstremt varmt til dette besøg.


Salina = saltsø

Saltsøerne ligger mod syd, og man ser dem fint fra N-332, eller når man kører ind i landet. De første ligger omkring Santa Pola. Området er kendt for produktion af salt. Det bruges hovedsagligt som vejsalt. Saltsøerne skifter farve i løbet af året. Når salten er klar til at blive ”høstet”, er søerne helt røde. Flamingoer er hyppige gæster i søerne, og de ses som regel fra vejen.


Shopping

På hele Costa Blanca kysten er der et stort udvalg af indkøbscentre, stormagasiner og specialforretninger. Det traditionsrige butiksområde i Alicante er Rambla de Méndez Núnez og dennes sidegader samt kvarteret omkring Maisonnave. Der er flere stormagasiner og indkøbscentre i Alicante, bl.a. El Corte Inglés, Boulevard Plaza og Plaza Mar 2.

Tog i Gran Alacant

I sommerhalvåret kører der hver time et tog rundt i Gran Alacant. Det kan benyttes, hvis man vil opleve

området, eller man kan bruge det som praktisk transportmiddel. Det er muligt (indenfor

samme dag) at stå af toget et sted på ruten. Senere kan man tage resten af turen retur.

Prisen er yderst rimelig.


Tyrefægtning / Plaza de Toros

Tyrefægtning er enten dyrplageri eller kultur. Døm selv. Alicantes tyrefægterarena, Plaza de Toros, er opført i 1848. Arenaen benyttes til mange forskellige formål, bl.a. koncerter og sportskampe.


Vin

Spanien er et dejligt land for vinelskere. Vin er generelt billigt i området. Er man til store vinoplevelser, bør man køre ind i vindalene for at udforske. Her ligger mange vingårde. Prøvesmag vinene eller bestil en frokost med mange forskellige vinprøver og en guidet rundvisning. Det er også en oplevelse at plukke de store vindruer, som er modne i perioden september til november.